top of page
Final Invite Miloslav Rolko.png

Rozhovor s Miloslavom Rol'kom:
Terminator z bazena

V sobotu 3. decembra 2022 sa priaznivci slovenskeho sportu, najma plavania a členovia Slovensko-Amerického Kultúrneho Stredisko, stretli vo virtuálnom priestore s legendou slovenskeho plavania Mitom Rolkom a prezidentom Slovenskej Plaveckej Federácie Ivanom  Šulekom. 

Mito Rolko dosiahol významne domáce a medzinarodne uspechy počas svojej kariéry ci uz na Slovensku alebo vo svete. Jeho životná cesta je vyborne zobrazená v knihe "Terminator z bazéna", ktora bola pokrstena prave Ivanom  Šulekom  počas pretekov v Šamoríne.  Mitove úspechy v bazéne boli vysledkom sklbenia talentu, motivacie s hodinami v bazéne. Ako prvy v historii CeskoSlovenska sa stal Miro Majstrom Európy v plávaní.  Emigrácia nebola prechádzka v parku, ale zase bazen mu pomohol v tazkych chvilach. Prave vdaka plavaniu sa dostal do nemeckého reprezentacneho druzstva a reprezentoval Nemecko mnoho rokov. Teraz je Mito Rolko uspesnym juniorskym trenerom v Luxembursku, kde žije so svojou rodinou.


Dufam, ze viaceri z Vas si pozrú videozáznam z nášho webinaru. Ak by ste hľadali darcek pod stromcek, kniha opisujuca životné peripetie naseho plaveckeho šampióna Mita Rolka moze byt vynikajúcim prekvapením pre vsetkych. Kniha sa moze objednat na tejto linke: https://www.vydavatel.sk/kniha/terminator-z-bazena  alebo https://www.martinus.sk/?uItem=1793795

bottom of page